Stoppa taxifusket

dec 16, 2020

Det är hög tid att myndigheterna vaknar upp och gör något för att stoppa taxifusket. Det är inte ok som det är idag när seriösa företagare säljer sina bilar och avvecklar sina företag för att det är omöjligt att tjäna pengar utan att fuska. Hur har det kunna gå så pass långt, och hur kan myndigheterna låta det fortgå, och hur kan kommunerna & företagen heja på utvecklingen med att enbart titta på lägsta pris när dom gör upphandlingar. Är priset så pass lågt att det är orimligt bör det ju vara kriminellt att göra dessa upphandlingar.

I Malmö åker många skolungdomar taxi till plugget istället för kommunala transportmedel. Är dom 4 st i bilen och delar på priset får dom betala under 15 kr var för att resa inom Malmö. Bara ett exempel på vart priserna ligger på för någon nivå. Kan man skatta, ta lön och tanka bilen för dom pengarna…? Om man kan det tar jag gärna emot tips, för jag förstår inte riktigt hur det går till.

Sen finns det också taxametrar som går att manipulera och det fuskas med körtider. Med dagens teknik bör det inte alls vara särkilt svårt att komma på ett system som är bra mycket bättre och säkrare än idag.

Inget system kommer vara helt vattentätt mot fusk. Men allt är bättre än dagen totala avsaknad av förnuft då det gäller en hel bransch. En hel bransch folk skrattar och fnyser om pga alla vet att det näst intill bara är bluff och båg!
stoppa taxifusket i Sverige

Missförstå mig inte nu genom att tolka det som att alla som jobbar med taxi är kriminella och att alla fuskar, så är det inte! Men att branschen lockar till sig skitstövlar när den är så pass nerkörd och det råder vilda västern på gatorna! Ordentliga företagare som jobbar hårt ska kunna tjäna pengar på sitt yrke och ha rimliga arbetsförhållanden, punkt!

I en del länder är taxichaufför ett bra yrke med stolta chaufförer som utför ett seriöst service arbete. Dags att införa lite stolthet på hemmaplan nu tycke jag!

Hur ska man agera för att bidra till förändringsprocessen?

Related Posts

autumn limousine

Autumn Limousine Denna bild är tagen 2013 om jag minns rätt. Det var på väg hem till garaget efter ett uppdrag i Svedala. Jag körde igenom bokskogen och bara njöt av naturen och färgerna. Var tvungen att stanna till och fick då denna sköna bild. Synd att jag inte tog...

Bröllop i Raus Kyrka i Helsingborg

Full fart även denna helg. Vackert Bröllop i Raus Kyrka i Helsingborg och en lustfylld crusing med mycket skålandes. Bröllop är en av dom roligaste uppdragen tycker jag. Lägger upp en film på filmsidan 🙂

Tack

Nu är det snart ett nytt år och Event Limousine fortsätter sin verksamhet med nya investeringar och nya ägare. Än så länge vet jag inte mer än att nya bilar kommer att sättas in i verksamheten och dom nya ägarna kommer att utveckla verksamheten. Så grattis till alla...

Vår nya Silver Limousine

Här kommer lite bilder på vår nya silver limousine som vi köpt. Nu ska den fixas till med extra neon och ljudsystem, så att studenterna kan poppa för hela staden! Våren är på intåg och vi har fullt upp i garaget! Silver Limousine [gallery link="file" columns="4"...

0 kommentarer

Skicka en kommentar